На Полтавщині чоловіка притягнули до суспільно-корисних робіт за несплату понад 70 тис. грн аліментів

21 березня 2021 0
Тетяна Наказненко
На Полтавщині чоловік протягом шести років заборгував понад 70 тис. грн аліментів. За це суд притягнув його до виконання суспільно-корисних робіт.

120 годин виконання суспільно-корисних робіт призначив Решетилівський районний суд чоловікові за несплату аліментів. Відповідну постанову опублікували в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У тексті постанови йдеться, що з 2 вересня 2014 року до січня 2021 року він заборгував 72 тис. 382 грн.

У судовому засіданні чоловік свою вину визнав, пояснив, що наразі шукає роботу, від сплати заборгованості не відмовляється, проте сплатити зараз всю суму не має змоги.

Окрім його показань, вину підтверджує протокол про адміністративне правопорушення від 2 лютого 2021 року, в графі "Пояснення" чоловік вказав: "Я не сплачую аліменти, бо тимчасово не маю роботу, у зв'язку з погодою та карантином".

Таким чином суд визнав чоловіка винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (несплата аліментів на утримання дитини, що призвело до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред`явлення виконавчого документа до примусового виконання). 

Також з нього мають стягнути 454 грн судового збору.

На постанову можна подати апеляційну скаргу до Полтавського апеляційного суду протягом десяти днів з дня її винесення.

фото: unn.com.ua