На Полтавщині затримали на хабарі керівника однієї з районних військових адміністрацій

21 травня 2022 0
Яніна Климань
Начальник Миргородської районної військової адміністрації обіцяв за півмільйона гривень не чинити перешкод для місцевого підприємства в умовах дії обмежень воєнного стану.

Слідчі Слідчого управління поліції Полтавської області спільно з регіональним управлінням СБУ, за процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури, затримали начальника Миргородської районної військової адміністрації (він же депутат селищної ради) за підозрою в отриманні неправомірної вигоди від суб’єкта господарської діяльності. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

За інформацією Головного управління Національної поліції Полтавщини, чиновник обіцяв за 500 тисяч гривень не чинити перешкод для провадження бізнесу місцевого підприємства в умовах дії правових обмежень воєнного стану.

Його затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, після перерахування підприємцем частини хабаря на вказаний рахунок. Також, службовій особі вже повідомили про підозру та вирішують питання про обрання запобіжного заходу.

Відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі, а так само прохання надати таку вигоду для себе, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.