Крюківський вагонобудівний завод підписав угоду на постачання сотні пасажирських вагонів "Укрзалізниці"

25 червня 2021 0
Ольга Семенко
"Укрзалізниця" уклала угоду на постачання пасажирських вагонів з Крюківським вагонобудівним заводом, який виграв тендер на понад 3 млрд грн.

"Укрзалізниця" та Крюківський вагонобудівний завод уклали угоду на постачання сотні пасажирських вагонів. Ця закупівля вперше відбувається бюджетним коштом, повідомила пресслужба "Укрзалізниці".

Крюківський вагонобудівний завод виграв тендер на поставку вагонів, його пропозиція склала 3 042 041 800 грн. Він має поставити  51 купейний вагон, 12 вагонів СВ, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда. Це сучасні вагони, побудовані з врахуванням побажань пасажирів. Зокрема, вони обладнані кондиціонерами, вакуумними туалетами, у кожному купе передбачені розетки, енергозберігаюче освітлення тощо.

Першу партію – не менше 20 одиниць – КВБЗ має поставити "Укрзалізниці" до кінця цього року, решту – до кінця наступного року. Ці вагони планують запустити на найпопулярніших напрямках.

фото: пресслужба КВБЗ