Призовникам в Україні заборонено виїжджати за межі місця проживання

05 липня 2022 0
Поліна Кузнецова
Генштаб ЗСУ підтвердив інформацію про заборону виїзду призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання.
5 липня Генштаб Збройних сил України підтвердив інформацію про заборону виїзду призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Виїзд перерахованих забороняють у межах Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, який діє з 1992 року.

Задля впорядкування обліку переміщених осіб розробили порядок за яким громадянам України, що знаходяться на військовому обліку у ТЦК та СП, дозволяють виїзд за межі місця проживання (місця перебування).

Дозвіл видають від 30 діб до року, залежно від категорії субʼєкта. Розглядають додаткове унормування питань переміщення осіб, які систематично перетинають адміністративні межі у звʼязку зі службовою чи особистою необхідністю.

Раніше ми писали про те, що військовозобов'язаним українцям незабаром можуть заборонити вільно переміщуватись всередині країни.

Фото: ілюстративне.