Турецька компанія виграла тендер на будівництво моста у Кременчуці за понад 11 млрд грн

21 січня 2021 0
Тетяна Наказненко
Служба автодоріг Полтавщини визначила переможця у тендері на будівництво моста у Кременчуці. Вартість робіт становитиме понад 11 млрд грн.

21 січня Служба автомобільних доріг у Полтавській області визначила переможця у тендері на будівництво автомобільної дороги загального користування державного значення Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя - Маріуполь з мостовим переходом через річку Дніпро в Кременчуці. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель "Prozorro".

Вартість виконання робіт становить  11 млрд 248 млн 800 тис. грн.

У тендері перемогла турецька компанія "DOĞUŞ İNŞAAT VE TİCARET A.Ş.".

Згідно з  інформацією на офіційному сайті Укравтодору, новий міст буде вантовим і матиме чотири смуги руху, по дві в кожному напрямку. На правому березі Дніпра він сполучатиметься з дорогою Н-08, на лівому — з нинішньою вуличною мережею Кременчука. В цих точках передбачено будівництво транспортних розв’язок у різних рівнях. Загальна довжина споруд становитиме понад 3 км.

Збудувати міст мають до  31 грудня 2024 року.

У тендерній документації йдеться, що гарантійний строк експлуатації об’єкту будівництва має становити не менше десяти років з дати видачі Державною архітектурно-будівельною інспекцією України сертифікату.