776 день російсько-української війни: головне на ранок 9 квітня

09 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Обстріл Полтавщини, Харківщини та Запоріжжя: є загиблі та поранені.

В ніч на 9 квітня ворог атакував Полтавщину керованою ракетою Х-59 та безпілотниками. Внаслідок атаки є влучання у сімейний гуртожиток у Полтавській громаді, виникла пожежа. Про це повідомив очільник Полтавської ОВА Філіп Пронін. Через російську агресію одна людина загинула, ще п'ять поранених, серед яких - три дитини. 

Минулої доби у селі Борщова Харківського району на території садового товариства під час проведення земельних робіт 67-річний чоловік наступив на невстановлений вибуховий пристрій. Його госпіталізували з важкими травмами. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Впродовж доби окупанти 536 разів атакували 13 населених пунктів Запорізької області. Про це повідомив керівник Запорізької ОВА Іван Федоров. Внаслідок ворожої ракетної атаки на Запоріжжя чотири людини загинули, вісім отримали поранення.

Протягом минулої доби авіація сил оборони України завдали авіаударів по чотирьох зенітних ракетних системах та семи районах зосередження військ, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили систему протиповітряної оборони, дві станції електронної війни та два райони концентрації військ російських окупантів.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 9 квітня:

Фото: Генштаб