Побили працівника поліції: на Полтавщині засудили двох молодиків

03 грудня 2021 0
Олена Кулага
Суд виніс вирок юнакам, які побили двох чоловіків, один з яких діючий працівник поліції.

Хорольський районний суд закінчив розгляд кримінальної справи стосовно двох молодиків, обвинувачених у вчиненні хуліганських дій у центральному парку міста Хорола, повідомила пресслужба суду.

Встановили, що 20 травня 2021 року вдень на території центрального парку міста Хорола, двоє жителів села Штомпелівка Лубенського району 23 та 17 років, розпивали спиртні напої. 

Після цього, бувши напідпитку, на очах сторонніх осіб, юнаки побили двох чоловіків, один з яких був діючим працівником поліції й нападникам про це було відомо.

Дії молодиків кваліфікували за ч. 2 ст. 296  (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом) Кримінального кодексу України. 

Обвинувачені свою вину у вчиненому визнали повністю та розкаялися. Суд взяв до уваги ті обставини, що вони є особами молодого віку, один із них – неповнолітній. Юнаків вперше притягують до кримінальної відповідальності. Крім того, матеріальну та моральну шкоди потерпілим вони відшкодували повністю.

Вироком суду 23-річного молодика засудили до півтора року позбавлення волі та звільнили від відбування покарання з іспитовим строком один рік. Неповнолітнього обвинуваченого суд засудив до одного року позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: пресслужба суду