На Полтавщині викрили схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі модульних укриттів

04 березня 2024 0
Яніна Климань
Начальницю відділу виконкому однієї із сільських рад підозрюють у підробленні документів при укладенні договорів на придбання наземних модульних укриттів.

Начальницю відділу виконавчого комітету Мачухівської сільради підозрюють у зловживанні службовим становищем та підробленні документів при укладенні договорів на придбання наземних модульних укриттів.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини, у 2023 році під час оформлення документації посадовиця одноосібно зменшила кількість замовлених спеціальних пересувних укриттів та уклала угоду не з виробником, а з підприємцем-перекупником.

Надалі, щоб створити підставу для переведення коштів на рахунок підприємця, службовиця внесла в документи фіктивну інформацію про наявність у закладах освіти двох укриттів.

Таким чином, спільники перевели частину «траншу» за одне укриття у розмірі понад 600 тисяч гривень. Другу оплату зловмисникам здійснити не вдалося, через втручання правоохоронців – вони запобігли можливим збиткам ще на понад 600 тис. грн, вилучивши підроблені документи.

Жінці повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, закінченому замаху на зловживання службовим становищем, та службовому підробленні, вчинених за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Фото: Полтавська обласна прокуратура