На Полтавщині двоє нетверезих водіїв пропонували хабар поліціянтам

25 квітня 2023 0
Максим Михайліченко
У Полтавській області двоє водіїв у стані алкогольного сп'яніння пропонували хабар правоохоронцям: правопорушникам загрожує штраф або в'язниця.

23 квітня близько 3:30 у Полтаві на вулиці Чураївни патрульні зупинили 41-річного водія автомобіля "Hyundai Tucson", який керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомили в Патрульній поліції Полтавської області.

У Головному управлінні Національної поліції повідомили, що водій запропонував хабар патрульним, щоб уникнути адміністративної відповідальності.

Наразі розв'язують питання щодо повідомлення чоловікові про підозру.

Також подібний випадок стався в селищі міського типу Козельщина Кременчуцького району. Нетверезий водій пропонував правоохоронцю 500 доларів США, щоб його не притягнули до адміністративної відповідальності. Чоловікові повідомили про підозру.

За цими фактами здійснюють розслідування кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція службовій особі надати неправомірну вигоду за невчинення дій в інтересах того, хто пропонує, з використанням наданої їй влади чи службового становища) Кримінального кодексу України.

Чоловікам загрожує штраф у розмірі від 17 до 68 тисяч гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.