Інформаційні диверсії проти України: на Полтавщині викрили трьох ворожих агітаторів

18 січня 2024 0
Дарина Омелич
У Горішніх Плавнях викрили трьох колаборантів, які виправдовували збройну агресію рф у своїх соцмережах.

Служба безпеки України викрила у Горішніх Плавнях ще трьох ворожих агітаторів, які проводили інформаційні диверсії проти України.

За інформацією Управління СБУ Полтавщини, всім трьом колаборантам інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та виправдовування збройної агресії рф проти України.

Одна з фігуранток, уродженка рф, публічно закликала до захоплення українських територій і цитувала жиріновського і медвєдєва. Крім того, жінка підтримувала путіна, шойгу та лаврова і виправдовувала збройну агресію рф проти України.



Інша жінка виправдовувала дії бійців ПВК "вагнер" та намагалася дискредитувати вище керівництво України. Вона звинувачувала Україну в "капітуляції перед нацизмом" ще у 2014 році, коли вона розпочала операцію по звільненню Донбасу від окупантів.



Ще один ворожий агітатор захоплювався російськими військами та заперечував збройну агресію рф проти України. На своїй сторінці чоловік дискредитував західних партнерів нашої держави та вище керівництво України.

Наразі матеріали справи направили до суду. Колаборантам загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у Telegram працює чат-бот “єВорог”, куди можна передавати інформацію про колаборантів та місцеперебування російських військ в Україні.