Чотирьох воїнів з Полтавщини повернули з полону на День Незалежності

27 серпня 2024 0
Яніна Климань
Захисники з Полтавської області повернулись додому під час останнього обміну між Україною та росією. Вони пробули в полоні понад 2 роки.

24 серпня 2024 року на День незалежності четверо воїнів з Полтавщини повернулись додому під час останнього обміну військовополоненими між Україною та рф. Про це "Суспільному" повідомив речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

Йдеться про Дмитра Сідька, Антона Фіцая та Олега Гонтаря. Також стало відомо, що звільнили Віталія Шутова.

Дмитро Сідько — із Чорнухинської громади. Воїн 2000 року народження. Воїн потрапив у полон під час захисту "Азовсталі", що у Маріуполі.

26-річний військовослужбовець Антон Фіцай проживає у селищі Машівка. Потрапив у полон у місті Маріуполь.

22-річний Віталій Шутов із Глобинської громади також боронив Маріуполь. Усі троє військові служили у Національній гвардії України.

Ще один полонений, якого повернули, — це Олег Гонтар. Воїн із Полтави, йому 51 рік. Служив у 16-му окремому мотопіхотному батальйоні "Полтава", мав звання старшина. Воїн зник безвісти 30 червня 2022 року поблизу села Клинове, що у Бахмутському районі на Донеччині.

24 серпня в Україну повернули з російського полону 115 захисників. Це воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил та Державної прикордонної служби. Це був 55 обмін.