На Полтавщині колишнього чиновника, який взяв хабар, позбавили волі на шість років

21 жовтня 2022 0
Дар'я Жученя
Колишній начальник Кобеляцького районного відділу державної виконавчої служби запропонував боржнику надати хабаря за не стягнення аліментів на неповнолітніх дітей: ексчиновнику призначили покарання у вигляді шести років позбавлення волі.


Колишнього начальника Кобеляцького районного відділу державної виконавчої служби суд визнав винним та засудив за отримання неправомірної вигоди службовою особою, яка займала відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

У лютому 2020 року, перебуваючи у службовому кабінеті, начальник запропонував боржнику надати хабаря за не стягнення з доходу, отриманого від оренди земельної ділянки, аліментів на неповнолітніх дітей. Надалі у власному автомобілі він отримав гроші. Його затримали правоохоронці.

За скоєння вказаного злочину Кобеляцький районний суд виправдав правопорушника. Прокуратура оскаржила рішення до апеляційної інстанції.

Полтавський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, скасував вирок суду першої інстанції та постановив новий – шість років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на три роки з конфіскацією всього належного майна.

Окрім цього, відповідно до ст. 54 Кримінального кодексу України, особу позбавили п’ятого рангу державного службовця.

Вирок набрав законної сили.