551 доба війни в Україні: головне станом на ранок 28 серпня

28 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
Росіяни обстрілювали Харківську та Херсонську області: є загиблі та поранені серед цивільних.

Протягом 27 серпня російська армія обстрілювала Харківську область. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Внаслідок обстрілу з РСЗВ села Одноробівка Богодухівського району, пошкодили приватний житловий будинок та торговельний кіоск. Загинула 39-річна. Отримала поранення 16-річна дівчина. Її стан медики оцінюють як легкий, госпіталізації не потребувала.

Внаслідок мінометних обстрілів села Козача Лопань Харківського району пошкодили щонайменше п'ять приватних житлових будинків, розподільчий газопровід, торговий кіоск та приватний автомобіль.

Також 27 серпня російська армія випустила по Херсонщині 395 снарядів. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, територію парку в Херсоні.

Одна людина загинула, дві дістали поранення.

Авіація Сил оборони України протягом 27 серпня завдала десять ударів по районах зосередження особового складу та один по зенітно-ракетним комплексам противника. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили  один склад боєприпасів, дві станції радіоелектронної боротьби та чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 28 серпня: