Використаний туалетний папір на стінках кабінок та фекалії на щітках: стан громадських вбиралень у Полтаві

31 травня 2021 0
У громадських вбиральнях Полтави на полу лежать ганчірки та пусті пляшки. Мило є у вільному доступі, але папір можна взяти лише у віконечку. Це є порушенням санітарних норм, адже туалетний папір має бути в кожній кабінці.


Використаний туалетний папір на стінах, залишки фекалій на щітках та запах сечі. Такий вигляд мають громадські вбиральні Полтави.

Ось на такому інформаціному табло зазаначено, що вбиралень – п'ять.

У центрі міста є три громадських вбиральні. На Соборному майдані, вулиці Конституції на в Торговому центрі "Злато місто".
Йдемо до останнього. Він найдорожчий – п’ять гривень. Тут є рідке мило, та сушарка для рук, але просто на раковині лежить ганчірка. А на стінці кабінки приклеєний використаний папір. А у тримачі він мокрий.

Ой дівчата, все, не знімайте мене.
Вбиральня на Соборному майдані. Щоб зайти в середину потрібно заплатити дві гривні. Тут унітази та пісуари в жовтому нальоті, біля них та під раковинами лежать ганчірки та пляшки, а посеред коридору стоїть крісло.

Я тільки прийшла на зміну. Я не встигла прибрати. А матрац лежить, тому що крісло зламане. На ньому немає як сидіть, – розказала працівниця громадської вбиральні Тетяна Іванівна.
А сидите Ви чи люди? – питаємо
Не для мене і не для людей воно стоїть, – відповіла Тетяна Іванівна.

Наступна вбиральня розташовується на вулиці Конституції. Вартість – також дві гривні. Для того, щоб зайти потрібно отримати квиток.

Як часто ви прибираєте? – питаємо
Ви знаєте, за кожним приходиться. Є освіжувачі повітря, все у нас є, все в достатній кількості. І антисептик є, і мийні засоби також є. Ви знаєте, приходиться все обробляти не по часу, а в міру забруднення, – коментує Наталія Петрівна, працівниця громадської вбиральні.

Тут також на видному місці лежать ганчірки, на йоржику є залишки фекалій. А туалетний папір можна взяти тільки у віконечку.

"Але він має бути у вільному доступі. Тому що негігієнічно. Це є пряме порушення. Нехай вони його приварюють, але він має бути в кабінці. Всі ці ганчірки, які ви бачили, вони не мають бути у вільному доступі. Не мають бути відкритими. Елементарно, може просто підбігти дитина, і взяти ту ганчірку й притулити до рота", – прокоментувала експертка у сфері ЖКГ Кристина Ненно.


Комунальні громадські вбиральні міста перебувають на балансі комунального підприємства "Декоративні культури".

"Туалети інспектуються щодня. Є проблеми до витяжної вентиляції у двох вбиральнях. Мене ж з вами не було. Що ви бачили, я не знаю", – прокоментував директор КП "Декоративні культури" Сергій Сілаєв.

У вбиральні, що у парку "Перемога" та у підземному переході на вулиці Європейській кореспондентів не запустили.