На Донеччині отримав смертельні поранення 29-річний солдат Вячеслав Герке

10 липня 2024 0
Яніна Климань
У Зіньківській громаді попрощалися із воїном, який понад 10 років захищав нашу країну від рашистів. Чоловік отримав поранення від атаки дрона й в лікарні він помер.

25 червня поблизу села Водяне Покровського району Донецької області воїн Герке Вячеслав Олександрович отримав поранення від атаки дрона. 3 липня він помер у Вінницькому військово-медичному клінічному центрі центрального регіону.
 
Народився Вячеслав 3 червня 1995 року у Зінькові. Навчався у Зіньківському опорному ліцеї №1. Після закінчення 9 класу вступив до регіонального центру професійно-технічної освіти міста Зіньків та здобув освіту електромонтера.
  
Хлопець підписав контракт на військову службу у 2013 році. Був старшим солдатом, водієм самохідної артилерійської батареї самохідного артилерійського дивізіону. Про це повідомили у Зіньківській громаді.
  
10 липня  попрощалися із захисником. Похоронили його на центральному кладовищі міста Зінькова. У зв'язку із загибеллю у російсько-українській війні воїна, 10 липня у Зіньківській громаді оголосили День жалоби.

Фото: Зіньківська громада