531 доба війни в Україні: головне станом на ранок 8 серпня

08 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
Росіяни завдали ударів по Харківщині та Донеччині: є загиблі та поранені.

7 серпня близько 19:45 росіяни вдарили чотирма керованими авіабомбами по селу Кругляківка Харківської області. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації.

Ударом пошкодили шість будинків. Загинули двоє людей – 45-річна жінка та 65-річний чоловік. Четверо людей – 46-річний, 59-річний 61-річний чоловіки та 60-річна жінка зазнали поранення та їх госпіталізували. Ще одна цивільна 57-річна жінка отримала допомогу на місці, госпіталізації не потребувала.

Також поранення отримали двоє працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також двоє співробітників Нацполіції. Усіх їх госпіталізували.

7 серпня увечері російські війська вдарили два рази по житловому будинку в Покровську на Донеччині. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Станом на 7:00 8 серпня відомо про сімох загиблих людей. 67 осіб отримали поранення, з них 29 – працівники поліції, сім рятувальників та двоє дітей.

Також відновили розбір завалів, бо вночі була висока загроза повторного удару.

Окрім цього, внаслідок ворожого удару загинув Омельченко Андрій полковник служби цивільного захисту, заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України у Донецькій області.

Авіація Сил оборони України за 7 серпня завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також наші бійці знищили ворожий гелікоптер Ка-52 та два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два пункти управління, три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях та два радіолокаційні станції противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 8 серпня: