515 доба війни в Україні: головні новини станом на ранок 23 липня

23 липня 2023 0
Яніна Климань
Обстріли Харківської й Одеської областей та головні втрати ворога протягом доби.

У ніч з 22 на 23 липня російські війська здійснили чергову масовану атаку по території Одеси та області. Станом на 4:00 загинула одна людина та 22 – поранені, з них – чотири дитини, зазначили в Нацполіції Одещини. У багатьох будинках пошкоджені фасади та дахи, вибиті вікна. Пошкоджень зазнала та одна з релігійних споруд у центрі міста, де спалахнула пожежа.

22 липня загарбники кілька разів обстрілювали Куп’янськ та населені пункти району. Про це повідомили у ГУ ДСНС України в Харківській області. Внаслідок обстрілу пошкоджень зазнало підприємство. Внаслідок обстрілів загинула 57-річна жінка.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також, нашими захисниками було знищені чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 21 артилерійський засіб на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс та ще одну важливу ціль ворога.

Понад 1568 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 23 липня 2023 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 496 дітей загинули та понад 1072 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 23 липня: