У Полтаві сніг з центру міста вивозять на вулицю Зелений острів

10 лютого 2021 0
Сніг з міста цьогоріч вивозять лише з одного перехрестя. А саме на перетині вулиць Гоголя, Гагаріна та Пушкіна. Центральні пішохідні зони прибирають комунальники, однак сніг звідти не вивозять.

Пішохідна частина вулиці Соборності. Тут поруч утворилися кучугури зі снігу. Прибирають його комунальники, одні говорять, що сніг вивозять, а інші цю інформацію спростовують.

 "Ось бачите, машина стоїть, яка вивозить сніг. Чи вт її не бачите? Машина зі снігом завантажена, значить будуть вивозити", – сказала комунальниця.

– Я не знаю, що з ним будуть робити, – сказав комунальник.

– Він буде залишатись тут? – запитали ми.

– Так, – підтвердив комунальник.

Цьогоріч офіційно сніг вивозять лише з одного перехрестя, яке розташоване на перетині вулиць Гоголя, Гагаріна та Пушкіна. Відвозять його на околицю міста.

"У нас переможець торгів "ДБК КВАНТ"саме ця організація, але снігу зараз немає, тому ми його не возимо. Вони звичайно й раді його вивозити, але в бюджеті немає на це коштів. Ми вивозимо лише з перехрестя вулиць Гоголя, Пушкіна та Гагаріна, тому що там нагортають велику кучу, яка створює незручності й обмежує видимість для водіїв", – повідомив начальник управління ЖКГ Сергій Сінельнік

Такий вигляд має єдина снігобаза у Полтаві, яка розташована на Зеленому острові.

Під час знімання, сюди приїхала чергова вантажівка, однак водій не знає звідки саме він привіз сніг. 

– Звідки привезли сюди сніг, – запитали ми.

– А я не знаю, – відповів водій.

– Сніг привозити лише сюди чи є й інші точки, – уточнили ми.

– Я взагалі нічого не знаю, я працюю перший день, я не знаю, – сказав водій.

Місцеві жителі від такого сусідства не в захваті. 

"Я дуже негативно до цього ставлюся, бо сіль та пісок все це потрапляє в нашу річку. Й на жаль, річка забруднюється", – розповіла місцева жителька Наталія

"Його вивозять сюди, а воно потім все в річку піде, а там й сіль і все на світі. Але я не бачив, щоб його сюди привозили, тільки бачу кучугури снігу", – сказав місцевий житель Михайло

Еколог говорить, що піщано-сольова суміш шкодить не лише водоймам, а й ґрунту.

"Пісок забиває зливові стоки, а сіль призводить до засолення ґрунту та загибелі рослин, сіль викликає корозію конструкцій з металу та бетону, наприклад мостів, які теж можуть бути в річках", – повідомила голова наукової ради Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Морозова.

Три роки тому під час сильних снігопадів місць для вивозу снігу в місті було три.

Анастасія Гонтаренко, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення