568 доба війни в Україні: головне станом на ранок 14 вересня

14 вересня 2023 0
Максим Михайліченко
Російська армія обстрілювала Дніпропетровщину та Херсонщину:є загиблі та поранені.

Уночі 14 вересня над Дніпропетровщиною збили три безпілотники. Про це повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

За інформацією Повітряних Сил України, над Україною збили 17 з 22 "Shahed-136/131".

Уламки одного з дронів впали на Першотравневську громаду Нікопольського району. Частково зруйнували приватний будинок, шість пошкодили. Понівечені вісім господарських споруд та три автомобілі.

Також уночі по Нікопольському району російська армія била важкої артилерії та "Граду". Наслідки атак з'ясовують.

За 13 вересня російська армія здійснила 82 обстріли по Херсонській області. Загалом випустивши 433 снаряди різного типу. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, будівлю навчального закладу у Херсонському районі.

Одна людина загинула, ще вісім отримали поранення.

Протягом 13 вересня авіація Сил оборони України завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки та два по зенітно-ракетних комплексах противника. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії та безпілотних систем уразили один управління, один зенітно-ракетний комплекс, один район зосередження особового складу озброєння та військової техніки, 15 артилерійських засобів, два склади боєприпасів та станція РЕБ противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 14 вересня: