Суд Полтавщини призначив покарання у виді 11 років за ґратами чотирьом російським військовим, які катували учасників АТО

25 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Суд Полтавської області призначив покарання у вигляді 11 років позбавлення волі чотирьом російським військовим, які піддали тортурам учасників АТО на Харківщині.

23 грудня Котелевський районний суд Полтавської області призначив російським військовослужбовцям, які катували трьох учасників антитерористичної операції, покарання у виді 11 років позбавлення волі.

На початку вересня 2022 року під час окупації смт Борова Ізюмського району Харківщини двоє найманців приватної військової компанії "Редут" та двоє військовослужбовців 16 окремої бригади спеціального призначення ГУ ГШ ЗС рф катували трьох учасників АТО. Дані про українських військових їм передавав співробітник ФСБ рф.



Кожному з учасників АТО окупанти надягали на руки пластмасові стяжки та мішок на голову. Після цього вони утримували їх в ямі на базі відпочинку "Світло шахтаря".



Одного з учасників АТО окупанти били молотком по кінцівках.

Після тортур російські солдати відпустили потерпілих.

Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, суд визнав винними чотирьох російських військових у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Всі четверо російських військових повністю визнали провину та розкаялися. У судовому засіданні вони також додали, що просять вибачення у всього українського народу.