Суд розгляне справу жителя Полтавщини, якого звинувачують у привласненні гуманітарної допомоги

28 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Суд розгляне справу жителя Лубенського району, якого звинувачують у привласненні гуманітарної допомоги на суму 228,5 тис. грн.

Правоохоронці Полтавщини завершили досудове розслідування кримінального провадження стосовно жителя однієї з тергромад Лубенського району за ч. 4 ст. 191 (Привласнення чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як повідомили в Головному управлінні Нацполіції Полтавщини, підозрюваний в умовах воєнного стану привласнив гуманітарну допомогу на суму 228,5 тис. грн. Обвинувальний акт скерували до суду.

Нагадаємо, що вантаж в одне зі складських приміщень Лубен доставив перевізник зі Львова. На момент отримання підозри чоловік стверджував, що гуманітарний фонд не має до нього жодних претензій. До того ж обвинувачений розповів про те, що на момент проведення обшуку слідчі виявили лише частину гуманітарних товарів, адже близько 60% уже роздали людям.

Фігуранту обрали запобіжний захід у вигляді застави в розмірі встановлених збитків.

У разі визнання вини судом чоловікові загрожує позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.