Вступна кампанія-2022: відтепер українці можуть навчатись в Сорбонні та Стенфорді за грантовою програмою

11 травня 2022 0
Олександра Іоффе
В Україні створили освітній проєкт для очного навчання українців в кращих університетах світу.

В Україні створили освітню мережу, яка дозволить українським студентам та викладачам співпрацювати з кращими університетами світу. Ініціативу під назвою "Ukrainian Global University" (UGU) запропонувала Київська школа економіки, а її співзасновниками виступив потужний консорціум рейтингових освітніх закладів і організацій: KSE, SET University, Ukraine Global Scholars, Український католицький університет, Київський академічний університет, програми Emerging Leaders Program у Стенфордському університеті та Professional Government Association of Ukraine.

Президент SET University Ірина Вільницька пояснила, що UGU є неприбутковою ініціативою, яка надасть українським студентам, стипендіатам, науковцям і викладачам доступ до найкращих навчальних закладів світу, а також стипендій та програм постдокторантури. Головна умова участі в програмі – обов’язково повернутися в Україну після закінчення навчання.

Аби стати учасником UGU, варто подати онлайн-заяву на сайті UGU. Після цього вони отримають доступ до процедури повної/спрощеної подачі заявки до обраного навчального закладу, що суттєво збільшить шанси на вступ. Організатори додали, що у випадку подання документів, підтверджуючих знання мови, сертифікат можна отримати в онлайн-програмі для вивчення мов DuoLingo, після проходження відповідного тесту.

Також UGU продовжує працювати над розширенням волонтерської мережі. До неї можуть доєднатися випускники та представники навчальних закладів у всьому світі. В якості волонтерів вони можуть стати послами UGU у своїх навчальних закладах, або звернутися до адміністрацій будь-яких міжнародних установ, аби ініціювати партнерство з UGU.