573 доба війни в Україні: головне станом на ранок 19 вересня

19 вересня 2023 0
Яніна Климань
Обстріл Херсонщини та Львова й загальні бойові втрати ворога протягом доби.

За минулу добу рф випустила по Херсонщині 430 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", БПЛА, танків та авіації. По місту Херсон ворог випустив 11 снарядів. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; будинок культури у Бериславському районі; територію гаражного кооперативу та підприємства у Херсоні. Через російську агресію три людини загинули, ще 11 - дістали поранення. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У ніч на 19 вересня російські БпЛА атакували Львів. Внаслідок падіння уламків безпілотника, поранення отримала одна особа. Пошкоджені три складські будівлі. Про це повідомили у МВС.

Понад 1627 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 19 вересня 2023 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 504 дитини загинули та понад 1123 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, три зенітно-ракетних комплекси, 19 артилерійських засобів, один пункт управління противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 19 вересня: