"Ми хочемо дати можливість нашим дітям та дітям-переселенцям відволіктись від війни та поринути назад у дитинство" - Дмитро Лунін

19 червня 2022 0
Олександра Іоффе
Полтавська обласна військова адміністрація продовжує активно опікуватись дозвіллям дітей на Полтавщині.

Дітям на Полтавщині продовжують створювати умови для радісного та відносно щасливого дитинства. Про це повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. Спілкуючись із журналістами під час свого щотижневого брифінгу він наголосив – військова адміністрація має на меті залучити у якісному дозвіллі якомога більше дітей не тільки переселенців, але й жителів Полтавської області.

"Проваджуючи роботу по гуманітарному напрямку обласна військова адміністрація визначила за мету приділяти посилену увагу саме підростаючому поколінню. Тож, ми не лише підтримуємо різноманітні ініціативи з організації дозвілля, але й є лідерами із створення таких заходів. Департаменту туризму та дозвілля ПОВА поставлене завдання активно розробляти та впроваджувати в життя дитячі заходи різного спрямування. Зараз, через війну, багато дітей не можуть відвідувати свої гуртики та вимушені весь час проводити в гаджетах. Це не надто правильно, адже за останній час із цих самих гаджетів вони дізнались про усі жахіття та злочини війни, вивчили чимало сучасного ненормативного фольклору і забули про те, що вони все ж таки діти. Ми хочемо в певній мірі повернути їм дитинство та дати їм можливість відволікатись від цих жахливих реалій та жити своїм дитячим життям. Багато хто з дітей-переселенців зазнали обстрілів, вимушені були ховатися від снарядів в бомбосховищах та укриттях, бачити жах та людські страждання. Аби відволікти їх від цього ми влаштовуємо дозвілля для всіх вікових груп дітей від лялькового театру до театральних вистав та музичних концертів, а також спортивних змагань. Про усі анонси можна дізнатися умоєму офіційному телеграм-каналі", - зазначив очільник ПОВА.

Втім, він вкотре наголосив, що це відродження культурного дозвілля стосується виключно дітей та немає на меті урізноманітнити та збагатити на враження вільний час дорослих.

"Треба працювати задля перемоги, а не думати про види дозвілля. Якщо після роботи є сили, треба не чекати на похід в театр, а йти та усіма силами наближати своєю працею нашу перемогу", - підсумував Дмитро Лунін.