За підробку документів про вакцинацію пропонують запровадити кримінальну відповідальність

03 листопада 2021 0
Олена Кулага
Законопроєкт про відповідальність за підробку документів про щеплення пройшов перше читання.

Верховна Рада схвалила в першому читанні криміналізацію підробки ковід-сертифікатів та їх використання, повідомила пресслужба Кременчуцького районного суду Полтавської області. 

Проголосувати у другому читанні за законопроєкт № 6084 депутати можуть вже наступного пленарного тижня завдяки скороченій процедурі.

У чинній редакції Кримінального кодексу відсутня відповідальність за підробку документів щодо проведення вакцинації. Тому його пропонують доповнити новою статтею – 321-3, яка передбачає: 

  • за свідоме використання підроблених документів про щеплення - штраф від 17 тис. до 34 тис. грн або обмеження волі на строк до двох років;
  • за внесення медичним працівником свідомо неправдивих відомостей до медичної документації про щеплення - штраф від 34 тис. до 68 тис. грн або позбавлення волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років;
  • за виготовлення та збут підроблених документів про щеплення - штраф від 85 тис. до 170 тис. грн або позбавлення волі на строк до трьох років.

фото: www.pravda.com.ua