Новорічні ялинки від ДП “Полтавське лісове господарство”

30 грудня 2020 0
Державне підприємство “Полтавське лісове господарство” створює плантації новорічних ялинок.


Традиція прикрашати ялинку бере початок із давніх часів – їй понад 2000 років. Але чи замислювались Ви наскільки важкий процес вирощування лісу? Державне підприємство “Полтавське лісове господарство” заздалегідь створює плантації, де вирощує новорічні ялинки.

Зимовий час – найактивніший період для лісівників. Цей час припадає на заготівлю насіння сосни звичайної. Процес цей непростий, та найскладніше в ньому – добути насіння могутніх дерев з шишок. Державне підприємство “Полтавське лісове господарство” проводить збір шишок із жовтня по лютий місяць, далі їх передають до сушарки Рублівського лісництва.

Після заготівлі шишок, їх засипають в камеру попередньої сушки. Для очистки насіння від крилатки, шишку подають до барабанної камери, температура якої 40-45 градусів за Цельсієм.
За 4-5 днів сушки, через решітки барабанів насіння з крильчаткою висипають, після чого воно обезкрилюється та провіюється. Для зберігання готове насіння пересипають в скляний посуд - бутлі. Вихід насіння з шишок сосни складає всього 1 % від загальної ваги.

Насіння висівають в лісові розсадники, для отримання саджанців та створення лісових культур. Найкращі саджанці сосни – три-п'ятирічні дерева із закритою кореневою системою: коріння молодої сосни гине на відкритому повітрі за 10-15 хвилин. Лісівники державного підприємства “Полтавське лісове господарство” щороку створюють близько 200 га нових лісів.

Напередодні новорічних свят, ялинки можна придбати у самому господарстві законно та за доступними цінами, від 63 до 162 гривень, в залежності від її розміру. Працівники “Полтавського лісового господарства” докладають усіх зусиль для збереження та примноження природних багатств краю.