550 доба війни в Україні: головне станом на ранок 27 серпня

27 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
Російська армія обстрілювала Дніпропетровщину та Харківщину: є загиблі та поранені.

Уночі 27 серпня російські війська вдарили по Дніпропетровській області. Про це повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Росіяни вдарили по Нікопольському району. Там обстріляли Марганець з важкої артилерії.

Також ворог обстріляв Синельниківський район. Там прилетіло по Славгородській громаді. На одному з агропідприємств зайнялась пожежа. Вогнем знищена вантажівка. Пошкодили декілька господарських будівель, гараж, трактор. Понівечили два приватні будинки.

Поранених та загиблих немає.

26 серпня ворог обстрілював Куп'янський район Харківської області. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Під час ворожого обстрілу з САУ 2С7 "Піон" села Подоли Курилівської громади Куп'янського району, один зі снарядів влучив в будівлю кафе. Внаслідок удару загинула 28-річна та 70-річний чоловік. Також зазнала поранення та була госпіталізована у важкому стані 26-річна жінка.

Авіація сил оборони України протягом 26 серпня завдала два удари по пунктах управління, десять ударів по районах зосередження особового складу та два по зенітно-ракетним комплексам противника. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два зенітно-ракетних комплекси, один район зосередження особового складу та чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 27 серпня: