В аеропорту "Бориспіль" затримали жителя Полтавщини, якого підозрюють у викраденні людини та заволодінні криптовалютою

27 жовтня 2021 0
Олена Кулага
Затримали жителя Полтавської області, який за кордоном переховувався від правоохоронців. Його підозрюють у крадіжці криптовалюти на понад два млн доларів.

В аеропорту "Бориспіль" правоохоронці затримали жителя Полтавщини, коли він повертався з-за кордону, де переховувався від правосуддя. Чоловіка підозрюють у викраденні людини та заволодінні криптовалютою на 2,5 млн доларів Сполучених Штатів Америки. 

Як повідомила пресслужба Нацполіції, подія сталася у квітні 2021 року в Києві. Тоді двоє невідомих силою затягли чоловіка в автомобіль. Причетних до цього злочину осіб встановили. Ними виявилися жителі  Полтавської області.  

Аби заволодіти криптовалютою чоловіка, який займається обміном електронних коштів, підозрювані його викрали та вивезли до одного з сіл Київської області де утримували в орендованому будинку. Погрожуючи розправою, фігуранти отримали доступ до електронних гаманців потерпілого.

Надалі чоловіка вивезли до Полтавської області, де залишили в лісі, відібравши його речі та гроші. 

Зловмисників оголосили у розшук. Крім того, аби їм завадити проводити будь-які операції з електронними грошима потерпілого, заблокували рахунки, до яких розшукувані отримали доступ. Також поліціянти повернули частину викрадених коштів.

Затриманому полтавцю інкримінують вчинення злочинів, передбачених одразу кількома статтями, а саме: ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини); ч. 2 ст. 189 (Вимагання); ч. 4 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

26 жовтня суд обрав підозрюваному запобіжний  захід - тримання під вартою без жодних альтернатив. 

Процесуальне керівництво у кримінальному проваджені здійснює Офіс Генерального прокурора. 

фото: Національна поліція України