608 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 24 жовтня

24 жовтня 2023 0
Дарина Омелич
Обстріли Херсонської, Донецької й Харківської областей та загальні бойові втрати противника.

У ніч на 24 жовтня 2023 року окупанти атакували шістьома ударними БпЛА типу "шахед" з південного напрямку (Чауда, Крим). Усі шість цілей знищили сили та засоби протиповітряної оборони в межах Хмельницької, Вінницької та Миколаївської областей.

Минулої доби армія рф завдала удару по Білозерській громаді на Херсонщині. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. Під час ворожого обстрілу один зі снарядів влучив в приватний будинок. Поранення отримали троє членів родини – чоловік, жінка та їх малолітня дитина. Вони отримали меддопомогу на місці.

За добу на Донеччині поранення отримали двоє людей. Про це повідомив виконувач обов'язків голови Донецької ОВА Ігор Мороз. У восьми населених пунктах Донецької області через обстріли російських військ оголошено примусову евакуацію дітей. З Бахмутського та Покровського районів Донеччини планують вивести приблизно 250 дітей.

23 жовтня близько 22:45 російські військові обстріляли, попередньо з реактивної артилерії, селище Борова на Харківщині. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Поранення отримали чотири людини. У стані середньої тяжкості госпіталізували 42-річну жінку, 68-річну жінку та 65-річного чоловіка. 67-річного чоловіка госпіталізували у важкому стані.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала семи ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та трьох по зенітно-ракетним комплексам противника.

Підрозділи ракетних військ уразили вісім артилерійських засобів, чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію РЕБ, понтонно-мостову переправу противника, а також у двох районах здійснено дистанційне мінування місцевості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 24 жовтня: