Затримали осіб, які планували вбити підприємця з Полтавщини та викинути його тіло у Дніпро. ОНОВЛЕНО

09 січня 2022 0
Тетяна Наказненко
Поліціянти викрили осіб з кавказького регіону, які планували вбити підприємця з Полтавщини та викинути його тіло у річку Дніпро, що в Києві.






1 січня близько 16:00 до поліції  за допомогою звернувся 29-річний чоловік, який повідомив, що його 55-річний тесть мав приїхати до нього в гості 31 грудня 2021 року, але так і не доїхав. Заявник також зазначив, що з тестем раптово зник телефонний зв'язок і місце його перебування родичам невідоме.

За цим фактом слідчі відділення № 1 (Пирятин) Лубенського районного відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.  

Орієнтування на пошуки безвісти зниклого фермера розмістили на офіційних інтернет-ресурсах обласної поліції, розіслали особовому складу поліції Полтавщини та областей України.   

Під час проведення першочергових оперативно-розшукових та слідчих дій поліціянтам вдалося з'ясувати, що безвісти зниклий чоловік поїхав з дому на власному автомобілі "Subaru Forester". При подальшому відпрацюванні оперативної інформації, працівники карного розшуку та слідчі Полтавщини встановили, 55-річний підприємець 30 грудня 2021 року виїхав автомобілем із Пирятина в напрямку Києва. 

За інформацією пресслужби Головного управління Нацполіції Полтавщини, правоохоронці виявили автомобіль безвісти зниклого пирятинця біля однієї з багатоповерхівок у місті Українка Київської області.

Під час проведення обшуку транспортного засобу слідчий поліції вилучив документи, що належать зниклому чоловікові та речові докази, що свідчили про ймовірність його викрадення. Далі поліціянти отримали інформацію, що розшукуваного незаконно утримують в одному з будинків Києва. Як з'ясували, пирятинця викрали іноземці, які тривалий час, із застосуванням фізичного насильства, вимагали від нього грошові кошти, а також переписати на їх користь бізнес і нерухоме майно.

Згідно з повідомленням у Telegram-каналі Департаменту карного розшуку, встановили, що група осіб з кавказького регіону заздалегідь спланувала та підготувалася до вчинення злочину: вони придбали надувний човен, трос, гантелі тощо. Викравши чоловіка, вимагали грошові кошти. Потім планували вбити його, а тіло викинути в річку Дніпро, що в місті Києві.

Наразі двох чоловіків, 26 та 35 років, затримали.  Їм повідомили  про підозри у вчиненні злочинів та вирішують питання щодо обрання судом запобіжних заходів. Також проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення інших осіб, які можуть бути причетними до скоєння цього злочину. 

За цим фактом слідчий підрозділ поліції розслідує кримінальні провадження, відкриті за правовою кваліфікацією ст. 14 та ч. 2 п. 3 ст. 115 (Замах на умисне вбивство), ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), частини 4 ст. 189 (Вимагання) та ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

фото, відео: Департамент карного розшуку Національної поліції України, пресслужба ГУ НП у Полтавській області