На Полтавщині викрили вісьмох прихильників "руського міру"

29 вересня 2022 0
Яніна Климань
У Полтавській області виявили вісьмох осіб, які у соцмережах прославляли російських військових та підтримували звірства окупантів.

Служба безпеки України провела спецоперацію, у ході якої викрила вісьмох прихильників "руського міру" на Полтавщині.

Громадяни були активними прихильниками військової агресії рф проти України, підтримували звірства окупантів, прославляли російських військових та підконтрольних їм членів незаконних збройних формувань. Про це повідомили в Управління СБУ у Полтавській області.

Фігуранти, були членами Інтернет-спільнот у заборонених в Україні соціальних мережах, поширювали російські наративи, розміщували контент антиукраїнського змісту, дописи з образами військовослужбовців ЗСУ та іноземних легіонів, а також підтримували путіна та возвеличували рф.

У ході проведених обшуків за місцями проживання в осіб вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які ті використовували для розповсюдження антиукраїнських матеріалів.

Наразі двом фігурантам вже оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Вирішують питання оголошення про підозру іншим фігурантам.

Серед колаборантів також був 62-річний житель Кременчука.