278 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 28 листопада

28 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини та Харківщини, бойові втрати ворога : головні новини станом на 28 листопада.

У ніч з 27 на 28 листопада від ворожих ударів потерпав Нікопольський район Дніпропетровської області. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Росіяни обстріляли з "Градів" та важкої артилерії три громади району - Марганецьку, Покровську та Червоногригорівську. Люди залишились неушкоджені.

Протягом доби росіяни із ракет та артилерії завдавали удари по Куп’янському, Чугуївському та Харківському районах Харківщини. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

27 листопада на Харківщині двоє чоловіків постраждали внаслідок вибуху боєприпасів: 56-річного та 62-річного чоловіків госпіталізували.

З метою дискредитації Сил оборони російські окупанти обстрілюють населені райони, перекладаючи відповідальність на ЗСУ. Крім того, ворог поширює дезінформацію про те, що громадян України зі звільнених територій затримують українські військові для збільшення обмінного фонду, звинувачуючи їх у співпраці з окупантами. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Більше ніж 1291 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 28 листопада офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 440. Не зазнали змін і дані щодо поранених - 851.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 28 листопада: