У Полтаві чоловіку, який дав знайомому гранатомет, суд виніс вирок

02 серпня 2022 0
Поліна Кузнецова
Полтавська прокуратура передала до суду обвинувальний акт за придбання, перевезення та зберігання вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу.

Полтавська окружна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно 49-річного жителя Полтави за придбання, перевезення та зберігання вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу, а також хуліганство, вчинене із застосуванням предмета заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України). Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що 26 квітня полтавець під час дозвілля зі знайомим та вживання алкогольних напоїв взяв у нього реактивну протитанкову гранату РПГ-22. Цього ж вечора під час комендантської години у провулку Ломаному в Полтаві, на території дитячого майданчика, чоловік вистрілив із гранатомета.

Випущена граната розірвалася у повітрі, а її частини впали на території приватного сектора та дитячого майданчика.

Обвинувальний акт стосовно полтавця розглядатиме Октябрський районний суд міста Полтави.

Знайомого обвинуваченого 1 серпня засудили за придбання, перенесення та зберігання вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Враховуючи щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, особу позбавили волі на 3 роки та на підставі ст. 75 КК України звільнили від відбування покарання з випробуванням строком на 1 рік.

Нагадаємо, що раніше у Полтаві чоловіку, який стріляв з гранатомета посеред вулиці, суд призначив домашній арешт.