527 доба війни в Україні: головне станом на ранок 4 серпня

04 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська обстрілювали Харківщину та Херсонщину: є пораненні.

Протягом 3 серпня російська армія обстрілювала населені пункти Харківської області, з артилерії, мінометів, танків, використовуючи керовані авіабомби та ракетне озброєння. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Вовчанську Чугуївського району, обстрілами пошкодили приватні будинки та господарчі споруди. У селі Бударки того ж району, внаслідок обстрілу з танка сталася пожежа у приватному домоволодінні.

По селу Чернещина Ізюмського району, ворог завдав удару керованою авіабомбою, пошкодили приватний будинок. Внаслідок обстрілу селища міського типу Козача Лопань Харківського району, пошкодили три приватні будинки, господарчі споруди.

За 3 серпня росіяни здійснили 53 обстріли по Херсонщині. Випустивши загалом 241 снаряд різного типу. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, територію та будівлю церкви, територію парку, будівлю релігійного закладу, кінотеатру, об'єкт інфраструктури, торговельний центр, територію медичного закладу та будівлі пенітенціарної установи у Херсоні.

Дев'ять людей отримали поранення через російський обстріл.

Авіація Сил оборони України за 3 серпня завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та два по зенітно-ракетних комплексах окупантів. Про це повідомили в Генштабі.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 12 артилерійських засобів на вогневих позиціях, одну радіолокаційну станцію, один пункт управління, три райони зосередження особового складу, два засоби протиповітряної оборони та три склади боєприпасів ворога.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 4 серпня: