Деталі затримання підозрюваного у справі викрадення немовляти в Кременчуці

17 липня 2024 0
Керівник Національної поліції Полтавщини прокоментував затримку підозрюваного та стан здоров'я знайденої дитини. Нагадаємо, що 14 липня до поліції Кременчука, що у породіллі з післяпологової кімнати перинатального центру зник 4-денний малюк.






Керівник Національної поліції Полтавщини прокоментував затримку підозрюваного у справі викрадення немовляти в Кременчуці.
 
Напередодні ввечері було проведено обшук у помешканні 25-річного місцевого жителя. Чоловік проживав разом з матір’ю. Дитину виявили в будинку та одразу передали лікарям, наразі вона на обстеженні. Стан малюка задовільний, оскільки підозрюваний за нею доглядав. Маля перебуває в лікарні окремо від матері.
 
За фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, здійснюється досудове розслідування кримінальних проваджень, відкритих за частиною 3 статті 146 та частиною 2 статті 367 (викрадення малолітньої та службова недбалість, що спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
Наразі слідчі працюють над обранням викрадачу запобіжного заходу — тримання під вартою.
За скоєне 25-річному чоловіку загрожує від 5 до 10 років перебування за ґратами.
Слідчі дії тривають, зокрема попереду встановлення чи спростування ймовірної причетності матері дити до скоєння злочину, а також проведення психіатричних експертиз щодо осудності викрадача.
Нагадаємо, 14 липня до поліції Кременчука, що у породіллі з післяпологової кімнати перинатального центру зник 4-денний малюк.