126 доба російсько-української війни: головні новини станом на ранок 29 червня

29 червня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл окупантами Миколаєва, Дніпра, Харкова й Лисичанська та втрати ворога за добу: головне станом на ранок 29 червня.

29 червня у Миколаєві росіяни обстріляли ракетами багатоповерхівку, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич. Троє людей загинули, ще п'ятеро отримали поранення внаслідок обстрілу, також поранення отримав рятувальник. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

28 червня у Лисичанську понад 20 людей отримали поранення внаслідок обстрілу окупантів касетними снарядами, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

28 червня близько 17:30 росіяни вдарили ракетами по Дніпру, одна з них влучила у місцеву станцію обслуговування авто. Про це повідомив голова Дніпровської міської ради Борис Філатов. Під завалами рятувальники знайшли двох загиблих - чоловіка та жінку.

28 червня окупанти обстріляли Індустріальний район Харкова. Виникла пожежа на одному з підприємств, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Внаслідок обстрілу, п’ятеро осіб отримали поранення. Стан - середній, одного доставили до лікарні у тяжкому стані.

За добу українські військові знищили 22 окупанти, 11 одиниць техніки та два склади боєприпасів, повідомили в Оперативному командуванні "Південь".

Через негоду на Полтавщині 57 населених пунктів залишилися без світла. В Чутівському, Карлівському, Полтавському, Решетилівському, Гадяцькому й Козельщинському колишніх районах. Багато пошкоджень у Полтаві через падіння гілок і дерев.

Внаслідок повномасштабної збройної агресії росії в Україні загинула 341 дитина, 627 - отримали поранення, повідомили в Офісі Генпрокурора.