В Авдіївці поліг сержант із Полтавщини Олександр Пантеленко

08 лютого 2024 0
Яніна Климань
В Оржицькій громаді попрощаються із воїном, який поліг на Донеччині.

30 січня 2024 року в Авдіївці, що на Донеччині, внаслідок скидання противником керованої авіаційної бомби, загинув житель села Плехів, головний сержант механізованого взводу, майстер – сержант Пантеленко Олександр Володимирович.

Олександр народився 18 серпня 1967 року. Залишивши власний успішний бізнес у переробній галузі, він з перших днів повномасштабної війни, став на захист країни. Маючи за плечима досвід двадцятилітньої кадрової військової служби, йому першому довелося організовувати бійців роти охорони на цілодобове чергування, будівництво блок-постів, створювати воєнізований підрозділ добровольчого формування територіальної громади.

Чоловік воював у найгарячіших точках ведення бойових дій на Донеччині. За героїчний вчинок 11 листопада 2023 року воїна нагородили почесним нагрудним знаком "Хрест хоробрих" від головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

У бійця залишилися мама Лідія Петрівна, дружина Олена, донька Валерія та син Владислав. Про це повідомили в Оржицькій селищній раді.

Прощання відбудеться 10 лютого об 11:00 в селі Плехів на вулиці Космонавтів, 20.

Фото: Оржицька селищна рада