У Полтавській області викрили групу наркоторговців

12 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
На Полтавщині викрили та припинили діяльність групи наркоторговців, які налагодили постачання наркотиків до регіону.

У Полтавській області поліція викрила діяльність злочинної групи, яка займалась постачанням та збутом наркотиків. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.


Троє жінок та чоловік, віком від 33 до 47 років, у Горішніх Плавнях та Кременчуці налагодили розповсюдження шляхом закладок наркотичного засобу метадону. Оплату за "товар" від покупців учасники групи приймали на банківські картки, а отримані гроші використовували для власних потреб та здійснення протиправної діяльності. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.



У спільників існував чіткий розподіл функцій: були відповідальні за "логістику", перевезення забороненого товару, його фасування на дози, зв'язок з клієнтами та продаж.

Під час санкціонованих обшуків за адресами проживання спільників, в їх транспортних засобах та інших приміщеннях слідчі вилучили вогнепальну зброю, зіп-пакети з наркотиками, матеріали та пристрої для їх фасування, гроші, банківські картки, мобільні телефони. Також вилучили наркозакладки та транспортні засоби, які використовували для забезпечення незаконної діяльності.

Усім фігурантам вже повідомили про підозри у вчиненні наркозлочинів та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Наразі триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів або психотропних речовин) Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування встановлюють інших осіб, що можуть бути причетними до незаконної діяльності.