На Полтавщині демонтували останній пам’ятник Василію Чапаєву

27 травня 2022 0
Поліна Кузнецова
Останній на Полтавщині пам'ятник Василію Чапаєву демонтували у селі Харківці.

27 травня представник Українського інституту національної пам’яті Олег Пустовгар повідомив про демонтування останнього в Полтавській області бюст російсько-більшовицькому комдиву Василію Чапаєву.
За вимоги Полтавського офісу Українського інституту національної пам’яті бюст демонтували у селі Харківці Миргородського району.


Зараз погруддя більшовика перебуває у Гадяцькому краєзнавчому музеї, надалі цього перемістять до філії Державного історико-культурного заповідника у місті Путивлі "Музей монументального мистецтва тоталітарної доби «Парк радянського періоду" в Спадщанському лісі». Про це повідомив Гадяцький міський керівник Володимир Нестеренко в офіційному листі до представника Українського інституту національної пам’яті.


Василь Чапаєв – один з найвідоміших командирів червоної армії часів революції 1917 – 1921 років. Він загинув ще у 1919 році, але потім став героєм анекдотів, книг та фільмів.


Демонтування пам’ятника радянському діячеві відбулося згідно із законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки"

Нагадаємо, що нещодавно на Полтавщині демонтували ще один пам’ятник радянського діяча.