У Полтаві десять років ув'язнення отримав чоловік, який вбив свого знайомого

17 листопада 2023 0
Яніна Климань
Прокурори відстояли у Верховному Суді покарання полтавцю, який застрелив свого знайомого та заховав його тіло в очереті.

Прокурори Офісу Генерального прокурора та Полтавської обласної прокуратури відстояли у Верховному Суді покарання для жителя Полтави, засудженого за умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Як повідомили у Полтавській обласній прокуратурі, чоловіка позбавили волі на десять років.

Прокурори довели, що у листопаді 2015 року, перебуваючи неподалік села Богданівка колишнього Новосанжарського району, під час вживання алкогольних напоїв та виниклого конфлікту чоловік спричинив своєму знайомому три вогнепальні кульові поранення в голову.

Надалі він залишив труп в очереті та зник із місця події. Тіло загиблого через три тижні знайшли лісники та викликали правоохоронців.

Козельщинський районний суд не знайшов підстав для засудження особи та визнав невинуватим у скоєнні злочину.    

Водночас Полтавський апеляційний суд погодився з доводами прокуратури та врахував посткримінальну поведінку фігуранта, який після пред’явленої підозри намагався залишити територію України та в січні 2016 року та був затриманий у Харківській області, в пункті пропуску на кордоні з рф.

Вироком суду апеляційної інстанції чоловіка визнали винним. Його взяли під варту в залі суду.