Переможець Всесвітніх ігор-2022 з Полтавщини став на захист України та очолив ДФТГ "Легіон"

27 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Двократний переможець Всесвітніх ігор та п’ятиразовий чемпіон світу очолив добробат, а також передав на зберігання в ПОВА свої чемпіонські рукавички.

 

Полтавський тайбоксер Олег Приймачов після своєї перемоги на Всесвітніх іграх-2022 оголосив про створення добробату для спортсменів. Про це він розповів 27 липня під час зустрічі з головою Полтавської обласної військової адміністрації Дмитром Луніним та спортсменами клубу One Team.

Дмитро Лунін вручив Олегу Приймачову Почесну грамоту від Полтавської обласної військової адміністрації.

 

 

Протягом зустрічі спортсмен розповів, що до останнього не знав чи буде цьогоріч представлена українська команда на Всесвітніх іграх-2022 у Бірмінгемі.

"Не знав, чи відбудуться ці змагання та, чи буде представлена на них українська команда. Тривалий час перебував в напруженій атмосфері невизначеності. Тож, ще на початку повномасштабного вторгнення відчув необхідність стати до лав захисників України та вступив у добровольче формування. Але нашій команді погодили участь, тому я поєднував воєнні навчання в добробаті та збори. Не скажу що суміщати доводилось вперше, але чи не найперше підготовка до змагань пройшла на межі нервової напруги", - зазначив Олег Приймачов.

Також Олег Приймачов зазначив, що попри змагальний характер Всесвітніх ігор іноземні делегати усіляко підтримували українських спортсменів та щиро вболівали за перемогу України у війні.

"Особливо це стосувалося американців. Дізнавшись звідки ми вони виказували щире співчуття, щодо подій в Україні, переймались долею наших цивільних та військових, пропонували допомогу. Було видно, що їм не байдужа війна, яку розв’язала проти нас Росія та що вони сприймають цю ситуацію правильно. Це ж саме стосувалося й членів інших іноземних команд. Наразі ми підтримуємо дружні зв’язки, тож у випадку чого вони виказали свою готовність допомогти нам здобути перемогу не лише на ринзі, але й у війні", - наголосив спортсмен.

 

Також отримавши нагороду та подякувавши обласній владі за підтримку Олег Приймачов зазначив, що планує очолити добробат "Легіон", який він створив разом зі своїми друзями напередодні свого від’їзду на Всесвітні ігри-2022.

"Я звик змагатися за правила та битися на ринзі. Але, донедавна, усі бої до яких я готувався були зрозумілими та цивілізованими, адже за дотриманням правил слідкували судді. Але з лютого життя докорінно змінилося і ми побачили що окупанти – це справжні варвари, які роблять безчинства на нашій землі та порушують усі конвенції. Тому розправа з ними має бути така ж сама. Задля цього, мною і моїми товаришами ще перед змаганнями було прийнято рішення про створення добровольчого формування під назвою “Легіон”. Доки я був відсутній, друзі займалися організаційними питаннями. Але зараз формування повноцінно функціонує. Члени формування на постійній основі проходять виправку та військовий вишкіл, здобувають навички та знання з необхідних на війні дисциплін. Вважаю, що у війні, як і у змаганнях, перемагають підготовленні бійці. А отже потужно готуємо аби здолати ворога”, – зазначив Олег Приймачов.

Він додав, що згодом доєднатись до "Легіону" зможуть всі охочі. Тому бажаючим варто слідкувати за спортсменом у соцмережах та чекати на публікацію анонсу. Також він наголосив, що не полишатиме спортивну кар’єру та продовжить професійні тренування. Ну а щоб підростаюче покоління мало перед собою гідний приклад для наслідування та вірило у свої майбутні перемоги Олег Приймачов урочисто передав Полтавській обласній військовій адміністрації свої рукавички з цього річних змагань. Надалі вони стануть почесним експонатом у Палаці боротьби та боксу, який керівництво області планує збудувати поблизу басейну "Дельфін".

Нагадаємо, у Бірмінгемі (Алабама, США) нещодавно завершилися Всесвітні Ігри 2022 — аналог Олімпіади для неолімпійських видів спорту. У змаганнях з таїландського боксу полтавець Олег Приймачов здобув перемогу ваговій категорії 91 кг у поєдинку проти американця Метью Бейкера. Тож, наразі він є двократним переможцем Всесвітніх ігор та п’ятиразовим чемпіоном світу та чемпіоном Європи з таїландського боксу.