На Полтавщині нетверезий водій влаштував погоню, намагаючись втекти від патрульних

28 липня 2021 0
Тетяна Наказненко
Уночі у Полтавській області нетверезий водій, порушуючи правила дорожнього руху, намагався втекти від патрульних.

Уночі 28 липня патрульні зафіксували порушення правил дорожнього руху на вулиці Чкалова у Кременчуці. Водій автомобіля "Citroen" рухався без увімкненого ближнього світла фар.  

Поліціянти намагалися зупинити транспортний засіб, однак, водій проігнорував сигнали про зупинку і почав тікати від службового автомобіля, повідомили у пресслужбі патрульної поліції Кременчука.  

Водій легковика перевищував максимально дозволену швидкість та проїжджав на заборонний сигнал світлофора. Його інспектори зупинили на проспекті Полтавському.  

Під час спілкування та перевірки документів у водія помітили ознаки алкогольного сп'яніння. Чоловік погодився на освідування у медичному закладі, висновок лікаря — 0,74 проміле алкоголю, що майже в чотири рази перевищує допустиму норму. Крім цього, термін дії його водійського посвідчення закінчився минулого року.  

Патрульні склали на чоловіка адміністративні матеріали: за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп‘яніння), ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом), ст. 122–2 (Невиконання вимоги про зупинку) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

відео: пресслужба патрульної поліції Кременчука