628 доба війни в Україні: головне станом на ранок 13 листопада

13 листопада 2023 0
Яніна Климань
Обстріли Харкова та Херсонщини та загальні бойові втрати ворога протягом доби.

12 листопада ввечері у Харкові російські окупанти ракетами обстріляли розважальні заклади у Шевченківському районі міста. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Ворог завдав ракетного удару, попередньо з ЗКР С300. Зафіксоване влучання в землю біля одного з розважальних комплексів. Пошкоджені дерев'яні ворота. Також є незначні пошкодження у ще одному розважальному комплексі.

За добу російські загарбники 53 рази обстріляли Херсонську область. Внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула і ще одна отримала поранення. Про це повідомив начальник ОВА Олександр Прокудін.Окупанти використовували 279 боєприпасів для мінометів, ствольної артилерії, РСЗВ “Град”, танків, АГС (станковий автоматичний гранатомет), БПЛА та авіації. Ворог поцілив у житлові квартали населених пунктів регіону.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала чотири удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також протиповітряною обороною знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ уразили п'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три склади боєприпасів противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 13 листопада: