За минулий тиждень на Полтавщині зареєстрували 38 випадків захворювання скарлатиною

29 листопада 2023 0
Яніна Климань
У Полтавській області у 2022 році зареєстрували 56 випадків захворювання скарлатиною, а цього року тільки за тиждень занедужали 38 людей.

У 2021 і 2022 роках на Полтавщині зареєстрували 56 та відповідно 57 випадків захворювання скарлатиною. Цього року тільки за минулий тиждень занедужали 38 людей.

Дотримання особистої гігієни, ізоляція хворого з метою уникнення розповсюдження інфекції – дієві методи профілактики недуги. Про це повідомили у Полтавській обласній військовій адміністрації.

Скарлатина – гостре інфекційне захворювання, викликане бета-гемологічним стрептококом групи А. Передається повітряно-крапельним та контактно-побутовим шляхом. Інкубаційний період триває в середньому від 2 до 7 днів.

Найчастіше скарлатиною хворіють діти до десяти років, але інфекція може вражати та старших, якщо вони не хворіли на неї в дитинстві. Для скарлатини характерні підвищення температури, головний біль, слабкість, гострий біль у горлі, ангіна, загальна інтоксикація організму та характерні висипання на тілі.

У разі невчасного лікування скарлатина може викликати небезпечні ускладнення – ревматизм, синусит, гнійний лімфаденіт.