158 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 31 липня

31 липня 2022 0
Поліна Кузнецова
Ракетні обстріли Дніпропетровщини, масований вогонь по Сумській області та втрати ворога: головне станом на ранок 31 липня.

У ніч на 31 липня росіяни накрили вогнем два райони Дніпропетровської області — Нікопольський та Криворізький. По Нікопольському вночі двічі ударили з реактивних систем залпового вогню «Град». Випустили на житлові квартали Нікополя до 50 снарядів. Постраждав 67-річний чоловік.

Один приватний будинок знищено, кілька десятків пошкоджено. Є руйнування у 7-мох багатоповерхівках. Зачепило школу, дитячий садок та кілька міських установ. На місцевому автопідприємстві згоріли два автобуси, до десяти - пошкоджені. Виведені з ладу газогін та водопровід.

Ранком ворог атакував Нікополь двома крилатими ракетами. Масштаби руйнувань та інформація про постраждалих уточнюється. У Криворізькому районі ворог поцілив зі ствольної артилерії по Зеленодольській громаді.

Вночі 31 липня після 01:00 та близько 05:00 Миколаїв зазнав масованих обстрілів. Попередньо, одна людина загинула, дві – отримали поранення. Внаслідок обстрілів пошкоджено ряд об’єктів інфраструктури. Зокрема, готель, спортивний комплекс, два заклади освіти та СТО. Також пошкоджено житлові будинки.

На місцях прильотів виникло кілька пожеж – зайнялася двоповерхова будівля, прибудова до житлового будинку, два гаражі та дві господарчі споруди. Детальна інформація уточнюється.

31 липня близько 5:30 росіяни відкрили масований вогонь з мінометів та ствольної артилерії по Сумській області. Удари прийшлися по Миропільській громаді, понад 50 прильотів. Ворожі снаряди потрапили у місцеву ферму, вирує пожежа.

Вночі 31 липня окупанти завдали ударів по Немишлянському району Харкова. За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, постраждалих немає. Пошкоджена виробнича будівля. Горіло обладнання та готова поліграфічна продукція. Зафіксовані удари, попередньо, ракетно-зенітним комплексом С-300.