163 доба російсько-української війни: головні новини станом на ранок 5 серпня

05 серпня 2022 0
Поліна Кузнецова
Ракетні обстріли Дніпропетровщини, обстріли Харківщини та втрати ворога: головне станом на ранок 5 серпня.

Вночі та зранку 5 серпня ворог обстріляв Корабельний район Миколаєва.Про це повідомив голова Миколаєвської обласної військової адміністрації.

Відомо про влучання у приватний будинок та пошкодження будинків навколо. Відбулась пожежа на відкритій території внаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків. Детальна інформація щодо пошкоджень та постраждалих уточнюється.

За інформацією Військової комендатури оборони міста Миколаєва, вночі Корабельний район розстрілювали касетними боєприпасами з РСЗВ, зранку - ствольною далекобійною артилерією «Піон».

У ніч 5 серпня російська армія знову накрила вогнем два райони Дніпропетровської області - Нікопольський та Криворізький. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА.

Били з різної зброї. По Нікополю ворог двічі поцілив з «Градів». У місто прилетіло 40 реактивних снарядів. Пошкоджені до 10 приватних будинків та господарських споруд. Сталося загоряння на місцевому підприємстві - знищений автобус та кілька автівок.

На Мирівську громаду ворог скерував ракету X-59. Є руйнування житла. Виведений з ладу газовід. По Криворізькому району ударили з «Ураганів» та ствольної артилерії. Під ворожий вогонь потрапили Карпівська та Зеленодольська громади.

В ніч з 4 на 5 серпня ворог попередньо з систем залпового вогню здійснив масований обстріл Шевченківського, Індустріального та Салтівського районів Харкова. Про це повідомив голова Харківської ОВА

Під ударом опинилися житлові будинки, магазини, ринок, в багатьох будинках пошкоджено шибки, постраждало приміщення закладу освіти, дитячі майданчики. Піротехніки також вилучили снаряди, які не розірвались.

Внаслідок обстрілу з пораненнями госпіталізовані 2 особи 26 та 38 років та жінка 46 років, всі вони перебували на вулиці. Стан одного з чоловіків стабільно тяжкий, він перебуває у реанімації. Інші поранені - в стані середньої тяжкості.

Станом на ранок 5 серпня року понад 1059 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії росії. Наразі відомо про 359 загиблих дітей та понад 700 поранених.