164 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 6 серпня

06 серпня 2022 0
Поліна Кузнецова
Ракетні обстріли Миколаєва, удари зі ствольної артилерії по Дніпропетровщині та втрати ворога: головне станом на ранок 6 серпня.

6 серпня вночі російська армія обстріляла Дніпропетровську область.Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

З реактивних систем залпового вогню "Град" окупанти вдарили по Нікопольському району, зі ствольної артилерії по Криворізькому.

У Нікополі 20 прильотів реактивних снарядів. Троє містян поранені. Один з них - 58-річний чоловік - у лікарні. У місті понівечені 11 п’ятиповерхівок, до 40 приватних будинків, дитячий садок та будинок дитячої творчості. Виведений з ладу газовід, водовід та електромережа. Кілька тисяч людей без світла. Працюють аварійні бригади. У Криворізькому районі ворог ударив по Зеленодольській громаді. У Мар’янському перебита лінія електропередач. Без світла частина села.

В ніч з 5 на 6 серпня ворог завдав ракетного удару по об’єкту інфраструктури в Шевченківському району Запоріжжя. Про це повідомив голова Запорізької ОВА.

Також вночі обстрілу з боку окупанта зазнав проммайданчик селища Степногірськ. Пошкоджена електропідстанція. Наразі у всіх населених пунктах громади електропостачання відсутнє.

5 серпня ввечері ворожий обстріл був здійснений по магістралі, що транспортує водень на ЗАЕС. Виникла пожежа. Також внаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключений від енергосистеми та переведений до резерву.

6 серпня вночі окупанти вчергове завдали ударів по Харкову. Про це повідомив голова Харківської ОДА.

Ракети випустили із Бєлгорода. Близько 01:00 вдарили по Слобідському району Харкова, горіла покрівля одноповерхової нежитлової будівлі. Зафіксували влучання ракет на території об'єкта інфраструктури в Індустріальному районі.

Через кілька хвилин окупанти вдарили ракетою по населеному пункту Харківського району. У прилеглих нежитлових приміщеннях, біля яких упав снаряд, вибило вікна.

Вдень 5 серпня російські окупанти обстріляли житлові квартали Корабельного району Миколаєва.Про це повідомив голова Миколаївської ОДА.

Відомо про 21 пораненого, серед яких 13-річний підліток. Одна особа загинула. Пошкоджено 21 приватний будинок. У 17 з них є влучання уламків від боєприпасів у дах, вибиті вікна та понівечений фасад. Ще у 4 приватних будинках стались пожежі внаслідок обстрілу. У 5 багатоповерхівках вибиті вікна. Також пошкоджені будівлі двох приватних підприємств.

Вночі 6 серпня близько 03:30 ворог завдав ракетних ударів по місту Миколаєву. Внаслідок чого важко поранені дві людини. Також пошкоджено житлові будівлі.

Станом на ранок 6 серпня понад 1063 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії росії. Наразі відомо про 361 загиблу дитину та понад 702 поранених.