388 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 18 березня

18 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Обстріли Херсонської та Харківської областей, втрати ворога: головне станом на ранок 18 березня.

17 березня російські загарбники 50 разів атакували населені пункти Херсонщини. Випустили 237 снарядів з мінометів, реактивних систем залпового вогню, артилерії, танків та безпілотників. Про це повідомили у Херсонській обласній військовій адміністрації.

Житлові квартали Херсона російські військові обстріляли три рази. Через російські обстріли на Херсонщині дві людини дістали поранення, ще одна людина отримала травму через російську міну.

17 березня ворог з використанням ракет С-300, артилерії, мінометів та великокаліберних кулеметів обстрілював прикордонні населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Богодухівського районів Харківщини. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Під ворожим вогнем перебували Стрілеча, Стариця, Вовчанськ, Дворічна, Великий Бурлук, Гряниківка, Червона Зоря та інші населені пункти. Обійшлося без поранених та загиблих.

Між селами Ішунь та Воєнка тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим росіяни будують фортифікаційні споруди та окопи. До виконання безоплатних робіт примушують цивільне населення. Про це повідомили у Генштабі Збройних сил України.

Авіація Сил оборони України за добу завдала шість ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження особового складу противника та одну позицію розгортання його засобу протиповітряної оборони.

Загальні бойові втрати країни-агресора станом на ранок 18 березня: