456 доба війни в Україні: головне станом на ранок 26 травня

25 травня 2023 0
Максим Михайліченко
Російські війська завдали ударів по Харківщині та Херсонщині. Також ворог намагався завдати ударів по Україні дронами-камікадзе.

Протягом 24 травня росіяни продовжували обстрілювати Харківську область. Внаслідок обстрілу міста Куп’янськ пошкодили дитячий садок, два багатоповерхових будинки та цивільну інфраструктуру. У селі Плоське Куп’янського району ударом безпілотника знищили дві господарчі споруди та сільгосптехніку, пошкодили приватний будинок та школу. У селі Кучерівка того ж району через ворожий обстріл сталася пожежа на двох складах, пошкодили деревообробний цех. По селу Одноробівка Богодухівського району росіяни вдарили авіабомбою: пошкодили об’єкт цивільної інфраструктури. У селі Олександрівка Ізюмського району на вибуховому пристрої підірвався 33-річний цивільний чоловік. Його госпіталізували. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

24 травня по Херсонській області російські війська випустили 411 снарядів. Окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів області, об’єкти соціальної й критичної інфраструктури в Бериславському районі. Четверо людей отримали поранення. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У ніч на 15 травня Росія атакувала Україну іранськими дронами-камікадзе "Shahed-136/131". Загалом повітряні сили зафіксували 36 пусків безпілотників. Ймовірно ворог намагався поцілити у критичну інфраструктуру та військову інфраструктуру в західних регіонах України. Усі 36 дронів знищені нашими засобами протиповітряної оборони. Про це повідомили в Повітряних силах Збройних Силах України.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 25 травня: