469 доба війни в Україні: головне станом на ранок 7 червня

07 червня 2023 0
Російські окупанти обстріляли Харківщину та Херсонщину: є поранені та загиблі.

6 червня близько 17:45 росіяни обстріляли аміакопровід у Куп'янському районі. Зафіксували шість прильотів в район насосної станції біля села Масютівка. Результати замірів показують, що у повітрі Куп'янського району аміак відсутній. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

6 червня російські окупанти 70 разів обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 353 снаряди з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, танків, безпілотників та авіації. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, та підірвали споруди Каховської ГЕС. Внаслідок обстрілів одна людина загинула та одна дістала поранення. Про це повідомили у Херсонській ОВА.

6 червня підрозділи ракетних військ і артилерії Збройних Сил України уразили дев'ять пунктів управління, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс, 14 артилерійських підрозділів противника на вогневих позиціях та 18 інших важливих цілей ворога. Про це повідомили у Генштабі.

Станом на ранок 7 червня більше ніж 1490 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. 485 дітей загинули та понад 1005 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 7 червня: